Pahan elämän aiheena tällä kertaa eläimet ja eläinrääkkäys. Suomen valtamediaan kuuluva Nelonenkin suosii eläinrääkkäystä. Viime aikoina on puhuttanut aika paljon Suomen Pelkokerroin-ohjelman eläinten huono kohtelu. Ohjelmassa mm. kaadetaan rottia ihmisten päälle, jolloin niitä se ihminen huitoo ja hakkaa ja rotille tulee pipi. Muutkin "ällöt" eläimet, kuten käärmeet ja hämähäkit saavat osansa rääkkäyksestä. Mitäs niistä, ne on niin kamaliakin! Vai olisiko näilläkin eläimillä arvo?
Ohjelman teossa rikotaan selkeästi Suomen eläinsuojelulakia, joten ohjelma on kuvattu Argentiinassa, jossa ei eläinsuojelulakia ole, joten syytettä eläinrääkkäyksestä ei voi nostaa. Eläinten huono kohtelu viihdeteollisuudessa olisi kuitenkin saatava loppumaan, joten allekirjoita adressi eläinrääkkäyksen lopettamisesta! Kyseinen ohjelma on jo tainnut loppua, mutta tehdään parhaamme sen eteen, ettei vastaavaa enää tehdä!

2070059.jpg

Toinen asia, joka mua mietityttää on kanat. Häkkikanalassa on kanoja 16/ neliömetri. Virikehäkkikanalassa on kanoja "vain" 13 neliömetrillä, eli hurjat kolme kanaa vähemmän. Lattiakanalassa kanoja on 7 tai 9 ja luomukanalassa enintään 5 neliömetrillä. Tällä hetkellä häkeissä asuu 85% suomalaisista kanoista. Vuonna 2012 tulee voimaan direktiivi, joka kieltää perinteiset häkkikanalat, mutta virikehäkit saa vielä olla käytössä. Virikehäkissä tulee kanoilla olla pesät, orret ja olkien, sahanpurun, hiekan tai turpeen kaltaista pehkua nokkimista, kuopimista ja kylpemistä varten. Nyt olisi hyvä aika vaikuttaa ja vaatia kauppoihin ja ravintoloihin vähintäänkin lattiakanan munia! Animalian ja SEYn Irti mun MUNISTA -kampanjan tarkoituksena on luopua häkkikanaloista kokonaan. Lisätietoa erilaisista kanaloista Finfoodin kananmunatiedotukselta.

2070068.jpg
Kuva on Irti mun MUNISTA -kampanjan e-korttikokoelmasta.