Viime päivien ajatukset on pyöriny aika tehokkaasti tämän iki-ihanan raskausdiabeteksen ympärillä. Paastosokerit on nyt muutaman viikon ollut koko ajan ihan hitusen raja-arvon yläpuolella, enkä oo niitä oikein saanut kuriin. Tänään soitin sitten diabeteshoitajalle, jolta sainkin onneksi vielä viikon aikaa koittaa saada ne normaaleiksi. Onneksi taisin löytää siihen keinon. Ei ihan hirveesti huvittais aloittaa insuliineja tämän loppurutistuksen ajaksi. Seison siis vaikka päälläni, kunhan saan ne paastot pysymään siellä rajojen alapuolella.

Neuvolantätikin soitti tänään. Ens viikolla saisin kuulemma sikainfluenssarokotteen, jos haluaisin. Sanoin kyllä, etten sitä aio ottaa. Terveydenhoitaja kuului olevan vähän sitä mieltä, että se pitäis ottaa, kun suojaa sitten vastasyntynyttäkin. Mutta kun. Epäilen vähän tuon rokotteen turvallisuutta ja tarpeellisuutta. Muitakaan rokotteita ei raskaana oleville suositella, niin ihmetyttää nyt tämä yhtäkkinen rokotusinto. Kaikki onkin yhtäkkiä niin kovin turvallista. En oo tähän astikaan sairastanut yhtä ainutta influenssaa (tai infulenssaa, kuten tuolla neuvolassa sitä kutsutaan...), niin miksi se nyt yhtäkkiä muhun tarttuis? THL:n tiedotteessakin sanotaan näin:

"Raskaus sinänsä, vaikka aiheuttaakin muutoksia immuunipuolustuksessa, ei lisää alttiutta saada influenssainfektio. Raskaana olevien riski sairastua influenssaan on kuitenkin merkittävä, sillä heillä on yleensä paljon kontakteja pikkulapsiin, jotka pitävät influenssaviruskiertoa tehokkaasti yllä."

Mulla ei oo mitään muuta kontaktia pikkulapsiin ku se, mitä näen niitä neuvolan odotushuoneessa. Ja ei kai sinnekään suositella tulevaksi, jos on kovin flunssainen.

Tosi paljon on tullut luettua kyllä rokotteesta eri tahoilta, tässä muutama linkki, jos joku miettii samoja asioita:

Antti Heikkilän blogi
Rokotusinfo.fi
Turvallisuudesta
Sivuoireista
Rokotteesta
Tämä on ehkä paras kaikista: Salajuoni! :D

Mulle ei oo vielä siis käynyt selväksi, miksi ottaisin rokotteen. Joten jätän ottamatta. Ehkä olen sitten vastuuton, mutta ainakin se on oma päätös. Ei tarvitse miettiä sitten kymmenen vuoden päästä, että miksi lapsella on epilepsia. Olisko johtunu siitä sikaflunssarokotteen elohopeasta? Nyt ainakin tiedän, että jos lapsi sairastuu influenssaan ja kuolee, se on sitten mun vika. Ei tartte jossitella.